..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Tuesday, March 20, 2012

..Kenal Diri Sendiri Sebelum Kenal Orang Lain..

Kadang2 "kita lebih kenal orang lain dari diri kita sendiri sebab kite lebih suke amik tau hal orang lain"..perlu gak sikap jaga tepi kain orang lain ni tp bkn pd semua perkare, ad gak batasnye..bile kite tunding jari telunjuk kite yg runcing tu kt org len, kite sdar tak jari2 len yg kite simpan tu menunding pd dr kite sndr..

tak nak celoteh panjang pasal ni pun...huhu bile pk2 sejauh mane kenal diri sendiri, tengok balik pd diri sendiri, meh kite korek jom..huhu

ika buat entri menggedix kali ni..ahaha drpd sibuk korek rahsia orang baik kite korek rahsia sendiri kan..cermin diri sendiri, tunding jari pd diri sendiri, ukur baju kat badan sendiri n jaga tepi kain sendiri..


1. Nama penuh saya mengikut identity card dan surat beranak ialah Noor Atika bte Mohd Azali [skema tetibe]..tak panjang tak pendek, suam2 sedang..huhu gi google maksud nama jumpa la ni [pemurah, berani, bersih, yang murni] alhamdulillah elok je maksudnya...dari kecik mcm2 name samaran aku dapat, nora, joy a.k.a. joyah kepoh (zaman kanak2 la paling best!!!!!), bile dah beso sikit kat sekolah orang panggil tika, eika, ika dan yg paling femes kini MOKDE....huhu

2. No ic 880602-01-****, no surat beranak tibe2 lupe buat mase ni.bengong jap..hukhuk

3. Anak no.3 dr 5 orang, 4 pompuan sorang je hero..kakak2 dah selamat naik pelamin, ikut turn aku la pas ni kan..dush2...haha

4. Fanatik sayur especially kacang panjang n kacang botol tp tak makan kacang buncis..

5. Mudah tertarik dgn warna hitam..kasut, beg, payung sume nak hitam..hitam itu menawan...huahua

6. Elergik seafood tp selalu bantai gak..bukti sahih diri ini seorang yg degil..kuikui

7. Anak dah 5...anak tekak, anak mata + 3 buah ht pengarang jantung budak kentut kat rumah..coming soon tambah lagi 2 tahun depan insyaAllah...

8. Anak mak yg diakui manja tp sangat berdikari..kuikui tak caye cube try test tanye kat mak..nk no tepon rumah sila2 la cari kat buku tepon yg tebal tu kalau jumpa..hoho

9. Seorang yg sangat sensitip pd dasar hatinye [cewahhh!!!!!], mudah terase tp mudah gak nak bagi jadi ok...hihi

10. Sangat suka budak2, pernah keje kat sekolah budak2 dan yg paling pasti mokde yg sangat disayangi..haha tangan mokde gak la yg cuci berak kencing diorang, yg mandikan diorang, yg tolong jage mama n umi diorang masa dalam pantang, akulah bidan junior..huhu k.long tanye dah cuti tak time die due bulan 1 nanti =P

11. Bile balik cuti kat rumah jd agak malas nak masak sebab sangat2 mengharapkan dapat makan masakan mak,tp saya tetap pandai masak ye..haha lempeng kembung mak paling femes kat rumah n jadi pilihan utama selalunya, tak jumpa tempat lain ni...huhu banyak2 lauk yg boleh di kira expert aku suka masak asam pedas, mak dah bagi A+ ,dah boleh kawen dah...haha lauk feberet kat rumah yg paling simple, sayur bayam masak bening + ikan kering + sambal totok...waaaa, teringin plak la...adei!!!

12. Pernah jatuh tingkap masa kecik2 dulu sampai jadi lembik, pernah gak eksiden kene kaca kat leher..alhamdulillah sihat walafiat n dipanjangkan umur sampai ke hari ini..

13. Dalam sejarah dah 2X kene gigit lipan, kaki yg sama gak tu..rasa die memang best la....huhu

14. Ika ni seorang yg agak berat mulut nak bercakap tp sangat ringan bibir nak senyum..hihi cukuplah kite lemparkan senyuman ikhlas sbg sedekah..tp part yg berat mulut tu selalu jd sebab kene marah n mungkin buat orang naik angin..ika memang susah nak bercerita tp lebih suke mendengar cerite. cerita ika biarlah jadi milik ika sendiri, as long ika masih boleh senyum ika ok la tu =) baik kite diam dr cakap benda yg tak berfaedah kan..tp jangan la berat mulut sangat, just bercakap bile perlu je..

15. Lebih suka jalan kaki g kelas dr nek bus..walaupun setiap sem bayar duit tambang bus, baik jalan kaki je dapat gak exercise...huhu

16. Anak mata saye warna coklat [poyo kat sini]..haha

17. Ika sambut besday 2X setiap tahun..malas nak cakap banyak, baca yg ni..huhu

18. Sangat suka main air, tp tak tau berenang..

19. Dulu kecik2 manja dengan ayah tp dah besau ni jadi anak manja mak..so I am my mom's daughter..hihi

20. buat masa sekarang ni sangat setia dengan tudung bawal..pernah try gak la selendang tp memang tak menepati citarasa pun..yg lain2 tu shawl ke, tudung ekin ke, tudung siti ke memang tak reti la nak pakai...huhu


banyak dah tu, cukup dulu la...
kang over plak nak list banyak2...haha
terima kasih kerana sudi membaca ye...
tepuk tangan utk diri sendiri......hehe

3 comments:

no imnida said...

big hand to k.tika ... ^^"

..ika itu aku.. said...

@no imnida
maceh budak kecik =)

Nurul Aini Norazman said...

haii..saya aini,.sy juga allergic seafood tpi men bantai jgak,.sakit tgung sndri,.hik3