..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Tuesday, March 29, 2011

..jika BELUM siap, cintailah dalam DIAM..

Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukuplah cintai dia dalam diam..
Kerana diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya...
Kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang..
Kau tak mahu merosak kesucian dan penjagaan hatinya..
Kerana diammu itu dapat memuliakan kesucian diri dan hatimu..
Menghindarkan dirimu dari hal- hal yang akan merosak izzah dan iffahmu..
kerana diammu itu dapat menunjukkan bukti kesetiaanmu padanya..
Kerana mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH S.W.T. pilihkan untukmu..
Kerana dalam diammu tersimpan kekuatan..
Kekuatan harapan...
Hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata...
Bukankah Allah tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap padanya?
Dan jika memang 'cinta dalam diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata, biarkan ia tetap diam...
Kerana...
Jika dia memang bukan milikmu..
Dengan izin Allah..
Melalui waktu akan menghapus 'cinta dalam diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat untukmu...
Biarkan 'cinta dalam diammu' itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahsia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu...
Kerana yakinlah...
Allah akan memberikan ganti yang lebih baik lagi atau mewujudkan mimpimu di kemudian hari..
Bersabarlah dalam diammu...






Sumber : Mukabuku

Monday, March 28, 2011

..I Learned..

I learned,
Life is not easy as we think..
So keep trying..

Keep moving..
I learned,
I stay here is not for nothing..
So when I fall..
It doesn’t means forever..
I learned,
To give more..
Not to take more..
I learned,
It hard for me to trust people..
I will hurt and it may forever..
I should trust myself first..
I learned,
Love is a give from God..
So when I have it, I will take care of it..
I learned,
People can change..
If can't, try to change what we have around..
I learned,
Be careful with our action..
Because what we give we get back..
It always true..
I learned,
It easy to forgive..
But the reality is hard to forget every single thing that broke my heart..
It can be cured but it really need time..
I learned,
to be myself...
Because it make me feel easy..
I learned,
to stop crying..
always and all the time..


And.. 

I learned,
My life is for learning..
And I will never stop to understand its meaning..



..FINAL EXAM datang lagi..

officiallynye kelas ika utk sem ni habis jumaat lepas..tak de istilah study week or nak relax2 sebab sabtu semalam dah ade exam..walaupun exam skill je tp tetap exam gak..kalau tengok jadual, minggu exam yg betul2 start 31mac tp esok ika dah ada paper..

malam ni tak tau la kenapa macam tak kene je mood nak study..come on ika!!!wake up!!!tp bising kat diri sendiri macam tak jalan je..macam nak cte kat someone tp tak tau nak cte kat sape, tak yah la susahkan orang ka..

26mac2011 CCRN3152 2.3Opm 
28mac2011 HIST3060 3.OOpm
31mac2011 HIST3250 3.OOpm
O2april2011 RKUD3010 12.OOpm --> BESDAY MAK NI =(
04april2011 LE4000 3.OOpm
13april2011 HIST4150 3.OOpm
15april2011 HIST3350 9.OOam

jadual exam sem ni agak 'ringan' nak compare dgn marathon 5hari 5paper sem lepas..
tak de nak celoteh panjang..
cume ika minta tolong..
DOAKAN IKA..

[ duhai hati, tenanglah ]...~

Sunday, March 27, 2011

..Sedetik Bersama [Semalam yg Indah]..

26 mac 2011, Sabtu - Dilaporkan para pelajar Prasekolah SKLKTPLL telah menyertai satu lawatan sambil belajar selama 2 hari 1 malam ke Kuala Lumpur. Lawatan tersebut turut disertai oleh para penjaga dan guru. Agenda lawatan tersebut adalah lawatan ke beberapa tempat iaitu Petrosains KLCC, Menara Kuala Lumpur, Pusat sains Negara, Muzium Negara dan beberapa tempat yg berkaitan dengan negara...uik..

pelik la jd skema ni...haha tetibe je ad laporan rasmi kt sni..konon dah lama tinggal sekolah la ni, ntah betul ke tak tulis laporan tu (tp memang tak betul pun...agaga)

nak update semalam tp terbantut je..pagi semalam ika sempat lari jap dr gombak gi jumpa buah hati pengarang jantung..budak kentut 2 orang dgn nenek datang KL, tak best kalau tak gi join diorang..kebetulan pagi tu jadual budak2 ni jln KLCC dulu, tak jauh mane pun nak trun sane, jadinye memang amat kejam kalau mokde tak turun pagi semalam..huhu 

tak kire, perasaan membuak2 nak jumpa budak2 lg tinggi..exam skill je petang semlm, tu yg agak rileksasi sikit..konon teror la ni..haha

ikul jadual kul 9 budak2 sampai.jadinye kire2 bajet time gerak dari gombak kul 8, tak sampai 1 jam pun nak sampai KLCC..dah sampai tu sempat la pusing2 jap, dinding kedai je ada.awal lg lorr..huhu call mak, diorang pun dah sampai..ika terus naik atas..sambil tunggu tu sempat main2 jap..

  dah masuk 4 tahun duk KL, dah kali ke berapa turun KLCC..baru semalam ika masuk petrosains ni buat pertama kalinya dalam seumur hidup..diulang PERTAMA KALI..haha

ad dah budak2 sek tunggu turn nak masuk..

tak lame tunggu dengar bunyi riuh rendah suare budak2..tp part paling best ble dengar.."MOKDE!!MOKDE!!" knal sgt suare tu..dr jauh diorg lari kejar ika..macam dah bertahun tak jumpe,terubat rindu time tu.." Kakak nak pimpin mokde".."adik pun".."kakak nak jalan dgn mokde".."adik pun nak"..cian nenek kene tinggal terus..hihi dapat peluk mak semalam seronok sangat..

tak mau celoteh panjang, layan je gambar budak2 kentut jantung hati mokde yg 2 org ni..

Hanie n Tasha


Emak n Emak
ika ada 2 emak tau..hihi


jantung hatiku =)

muke ketat takut jumpe trek "hidup" yg blakang tu..huhu



mokde pun join naik helikopter tu k..haha






kul 11 dah kene gerak gi destinasi seterusnya..tp destinasi next mokde kene balik gombak..knp la ada exam petang tu, kenapa la ada exam hari isnin.haip!!! hantar diorg gi naik bus, sayu je rasa..nak sangat ikut jalan2 lagi, pas tu terus balik johor..hoho

 walaupun sekejap tp dapat gak ubat nak exam..hihi
semalam yg indah..~

Monday, March 21, 2011

..Al-kisah "AIRPORT" dan AIRbus..

:: Kisah bermula ::

bila pertama kali jejak kaki kat 'airport' Bandar Tasik Selatan khamis lepas, kejakunan terserlah la sangat2..huhu sebelum nak gerak balik tu gugup gak la sebab tak pernah sampai lagi kat 'airport' tu..selalu nak gi Bukit Jalil nampak bangunan 'airport' tu dr jauh je..


tp konon2 cam yakin dan dengan penuh confident, ika naik lrt cam biasa turun kat stesen Bandar Tasik Selatan..dah turun tu konon2 macam tau je mane arah nak tuju..last2 garu kepala gak..haha moral of d story kat sini kalau dah tak tau jalan tu, jangan nak mandai2 sendiri..huhu tp ika tak de la bodoh sombong, gi gak tanya orang kat situ, tp silap org plak la..huhu last2 masuk balik dalam stesen lrt, pusing kanan pusing kiri, toleh depan toleh belakang terpandang la papan tanda "LALUAN KE TERMINAL BUS" hikhik follow je la anak panah yg ad..nak refer map, map tak de..


dah naik eskelator, naik lg eskelator..brp bnyk eskelator da..jalan kaki sikit ikut jejantas sampai la depan pintu masuk terminal..


1st impression masuk terminal tu agak amazed gak la..terasa mcm btl2 kat AIRPORT..haha terus cari kaunter tiket yg mmg tak susah nak cari, tak de dah ulat2 yg duk pegang walkie talkie, yg ad abg2 yg smart lagi segak pakai kemeja putih yg sedia membantu mereka2 yg kalut dan jakun cam ika ni..haha 

dah dpt tiket 1 hal plak tang mana nak tuju, tak nampak bayang bas pun..tanya balik kat kaunter tiket ikut la arah mana yg ditunjukkan tu..kene trun eskelator plak..


sampai bawah ad bnyk PINTU PELEPASAN, cr la pintu ajaib mana nak kuar..haha ikut tket la pintu mana kene gi, sampai depan pintu, otomatik terbuka dan tersergam indah la bus dah terpacak menanti ketibaan tuan puteri kalut ni..haha 


pengalaman 1st time kat terminal bus baru ni buat ika rasa macam balik naik AIRbus je..huhu ap pun selamat naik bus n selamat gak sampai kampung..

:: Alkisah balik dari kampung plak ::

tiket kul 11.30am, sampai KL dalam kul 3pm..kalau sebelum ni turun pudu ke Bukit Jalil ke ble dah nampak bumbug stesen bus tu tak rasa jauh dah, jap je sampai..tp lain plak kat airport ni..dr jauh dah nampak terminal bus tp kenapa la macam tak sampai2..punye la jauh litar, drebar bus macam nak buat drift pun ad..huhu 


pusing sana pusing sini sampai la kat platform.. 


trun2 bus kene naik eskelator lg, sampai atas kene masuk dalam terminal balik nak gi stesen lrt..pintu otomatik je yg ad kt terminal tu, masuk dalam ad plak ruang menunggu yg agak penuh dgn umat manusia..time ni rasa patut bawak beg akademi fantasia tu ha..haha 


terasa mmg mcm kt airport btl la..dgn penuh sempoi jalan je la dgn penuh yakin..haha kali ni tak kalut dah..gunakan segala deria yg ad, lihat, dengar dan pikir mana nak dituju..huhu

 ni ika sertakan option cam ne nak balik Gombak..[nak tajamkan daya ingatan ika gak, biar tak lupe jalan pulang] hikhik


Option 1
(LRT STAR) Bandar Tasik Selatan ---> Masjid Jamek [RM1.70]
(LRT PUTRA) Masjed Jamek ---> Terminal Putra [RM2.40]
(BUS RAPID T321) Terminal Putra ---> UIA Gombak [RM1.00]


Option 2
(LRT STAR) Bandar Tasik Selatan ---> Bandaraya (SOGO) [RM1.70]
(METROBUS 91) SOGO ---> UIA Gombak [RM2.50]


Option 3
(KOMUTER) Tasik Selatan ---> KL Sentral [RM1.00]
(LRT PUTRA) KL Sentral ---> Terminal Putra [RM2.40]
(BUS RAPID T321) Terminal Putra ---> UIA Gombak [RM1.00]


Option 4
(LRT STAR) Bandar Tasik Selatan ---> Hang Tuah [RM]
(MONORAIL) Hang Tuah ---> KL Sentral []
(LRT PUTRA) KL Sentral ---> Terminal Putra [RM2.40]
(BUS RAPID T321) Terminal Putra ---> UIA Gombak [RM1.00]

Option 5 belum habis explore lg..hihi


sumber gambar : curi kat Pak cik Google, tak sempat nak kuarkan hp buruk nak snap picture..huhu

Saturday, March 19, 2011

..[ Satu lagi anugerah dari TUHAN ]..

tak mampu nak diluah dgn kata2..
ika sangat2 bersyukur dengan ap yg ika miliki skrg..
1 demi 1 anugerah dtg dr DIA..
Tuhan tu maha pemurah kan..

akibat dr penyakit sakit rumah yg agak kritikal, 
ika plan balik kampung minggu ni..
dan rasanya memang wajib balik sebelum minggu exam, 
kang ad yg tak leh nk fokus..huhu

awal minggu hari tu dapat berita k.ngah masuk hospital lg..
2nt time dah ni..
awal pregnant hari tu ad masalah bleeding..
risau ble dgr brta cam tu tp alhamdulillah 2 2 sihat je..

ika gerak balik kampung hari khamis..
plannya mak n ayah jemput ika turun bus terus g tengok k.ngah..
tp tgh duk lena dalam bus dapat call bgtau k.ngah dah selamt bersalin..
mata segar terus dah time tu..
syukur dgr brta gmbira tu..
EXCITED jgn ckp la..huhu

sampai jb kul 6.30pm..
terus gerak g hospital..
tp time ni tak dpt jumpa bby lg..
terkilan sikit..
k.ngah bersalin awal dr waktunye..
jd baby kene thn dlu..

time ni abie die je yg blh masuk..


k.ngah bersalin kene operation..
last minit ad problem..
malam tu ika duk stay wad teman k.ngah..
kaki tak dpt nak jejak umah lg tu..huhu

duk borak2 dgn k.ngah die pun cakap nak sgt tgk baby die..
duk tnya nurse, nurse bg permission...
excited balik la time ni...hehe

1st time dpt tgk mke comel bdk kck ni.. =)

umi dah boleh senyum lebar..

.
.
.
.
.
.
meh layan gambar baby..




mokde pun nak nyelit gak...haha

sangat2 bahagia..
ini je yg mampu ika katakan..

dialog dr mak..
"ika, ko nak beranak tunggu budak2 ni besar sikit."
haha sakit perut ika ketawa..
adoyai la..
kahwin pun belum tahun bilanye nak beranak mak..

Thursday, March 17, 2011

..Keep IT alive -- RECHARGED!!..

IT just a small piece of me..
IT will stay inside there until the time comes..
IT will be strong  and even stronger day by day..
IT will always smile..
IT will survive..
IT will alive..
IT will!!

bila hati berbicara, tiada patah kata yg dapat menafsirkan yg sebenarnya..
tak perlu lagi ada madah2 puitis..
merungkai rahsia hati yg bagai nak mati..
yang ada kini hanya satu hati yg kembali suci..

seminggu yg menuntut banyak pengorbanan..
dr minggu sebelumnya ika dah ingatkan diri sendiri apa yg akan kunjung tiba..
tp bila sampai masanya,betul2 teruji..

dan..
di sebalik ujian2 yg mndatang tu gak ika sedar something..
I'M STRONG ENOUGH..~

life is to short to hold back..
setiap org ad jln crta hidup sendiri..
dan pasti kita brusaha utk pergi jauh dr kisah silam yg pahit, yg buat kita trluka..
bukan ika sengaja biar dr ika terus trikat dgn kisah silam yg pernah buat ika jatuh..
2 3 tahun yg cukup pahit utk dilalui..
langkah yg sering kali tempang..
tak perlu dah semua tu..
tp ika cuba uji diri sendiri..
ika kembali pada semua tu..
yg ika pasti tak de lagi air mata yg gugur..
matangkan diri dengan segala yg terjadi..
teach yourself to be positive..
dan dr semua tu ika dpt inspirasi utk terus bertahan..
syukur pd DIA utk segalanya..

.
.
.
.
.
.
.

dan disebalik kekuatan yg ika ad, ika bukan sendiri..
ika ad ahli keluarga yg terus jadi tulang belakang ika..
harta yg tiada nilainya..
mereka yg jadi keutamaan ..
mereka yg jadi panduan..



terima kasih TUHAN utk anugerah yg teristimewa ini..

tak lupe pada mereka2 yg mengisi hari2 ika..
gelak ketawa dan ap juga kenangan yg tercipta..
pasti akan ika ingat sampai hujung nyawa..



dan siapa juga kamu yg bergelar sahabat..
TERIMA KASIH!!

Friendship is PRICELESS!!!

.
.
.
.
.
.
.
.

the last part for someone special..
someone who bring the light..
someone who bring the hope..
someone who bring the smile back..

satu lagi anugerah dr TUHAN...
yg tak pernah ika jangka kehadirannya..
sesungguhnya DIA maha mengetahui dan sentiasa mandengar rintihan hambaNYA..

dia la teman, dia la kawan dan dia gak cikgu yg mengajar erti kekuatan sebenar..
erti sebuah kehidupan..
dia yg ada di setiap langkah ika kini..
yg sentiasa memberi galakan, dorongan dan kekuatan..
  susunan langkah jadi lebih teratur..
hati tenang utk hadapi dugaan yg mendatang..

LIFE IS A TEST..
no one know his fate and destiny..
where ever you go,what ever you do, when ever it is..
always be ready..
...
.
.
.


b..
THANKS for everything!!!!


It doesn’t matter if I’m lonely. 
Whenever I think of you
A smile spreads across my face.
It doesn’t matter if I’m tired. 
Whenever you are happy
My heart is filled with love.

Today I might live in a harsh world again.
Even if I’m tired, when I close my eyes, I only see your image.
The dreams that are still ringing in my ears
Are leaving my side towards you.
Everyday my life is like a dream.

If we can look at each other and love each other
I’ll stand up again.
To me, the happiness of those precious memories
Will be warmer during hard times.
For me, hope is a dream that never sleeps.


Like a shadow by my side 
you always quietly come to me.
To see if I’m hurt, to see if I’m lonely everyday
With feelings of yearning, you come to me.
Even if the world makes me cry, I’m okay.
Because you are always by my side.
Like dust, will those memories change and leave?
I’ll keep smiling to ease my heart.

Everyday my life is like a dream.
If we can look at each other and love each other
I’ll stand up again.
To me, the happiness of those precious memories
Will be warmer during hard times.
For me, hope is a dream that never sleeps.


No matter how many times I stumble and fall
I’m still standing like this.
I only have one heart.
When I’m tired you become my strength.
My heart is towards you forever.


So I swallowed the hurt and grief.
I’ll only show you my smiling form.
It doesn’t even hurt now.
I’ll always hold on to the dreams I want to fulfill with you
I’ll try to call for you at the place I cannot reach
I love you with all my heart.


Sunday, March 13, 2011

[..Terhenti Di Sini..]


Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta..



ASFAN~

[..Permainan Zaman Kanak-Kanak Saya..]

hujung minggu yg agak tertekan yg betulnya..but try to take it easy..hihi stop jap pk pasal keje yg masih menimbun, bagi otak fresh sikit awal pg ni kite cr mood happy..huhu

bila imbau balik kenangan zaman kanak2, banyak sgt kan??bila dah makin dewasa ni perasaan rindu nak jadi budak2 balik tu mesti ada kan..mane taknye..makin kita besar makin banyak cabaran, makin banyak masalah yg datang..dulu jadi budak2 mane ade nk pk masalah2 negara ni...haha

kalau nak cte background zaman kanak2 ika, ika membesar dalam suasana kampung..sangat bangga jadi budak kampung!!! Felda Layang-Layang yg letaknye kt kwsn luar bndar, felda yg boleh dikire kecik je..kalau nak dicite sejarahnye, pamili ika mula duk kat felda tu tahun 1988.cam ne tau??sebab mak cte time tu ika dalm perut mak lg..haha generasi pertm yg masuk flda tu pun kre yg seangkatan dgn mak gak la, bru2 nk membina keluarga..jdnye yg lhr same thn dgn ika tu mmg ramai la..panjag plak la nk cte sejarah ni..huhu 

1) Galah Panjang - tp kat kg ika dlu tak pggl galah panjang.ktorg pggl belon acah..pelik tak??haha mule2 dgr galah panjang tu pelik jap, bnda alah ap tu??cm ne nak main??tp ble dh dpt direction tu rupenye mmg tau main pun.ad gak yg pggl acah galah..ptg2 hr mst ktorg kuar rumah, xpyh deal2 g terjah je kat mane tpt yg ad rmi bdk2..selalunya ktorg main kat court badminton dpn umah abah angkat ika, selang 1 rmh je dr umah ika..


2) Kejar-kejar - permainan yg sangat simple. nak mule2 main kene cr sape nak JADI dulu..mcm pelik skt kan..haha kejar yg lain, sape kene cuit die lak jd.pas tu main la kejar2 smpai penat..kecik2 dulu ika sgt slim, sbb sgt aktif..haha 

3) Congkak - alat permainan tradisi yg sangat popular sampai hr ni..kalau tak tau congkak tu cm ne rupe, g tengok cte Jangan Pandang Belakang Congkak.


4) Rounders - yg ni plg best skali!!skill power kot dulu..dulu la..haha sekarg ni pyh dh nak nmpak ad budak2 main..cukup ad bola ping pong sebiji, kayu nk pukul cr je ap2 kayu yg ad kt sekeliling..bg 2 group, fight la brp round blh hbskn..


5) Batu Seremban - kire permainan budak2 pompuan la ni..kene ad 5 batu, ikut la step die nk main..tak tau knp name die ad ad SEREMBAN..asal dr seremban ke??hehe


6) Guli - sape tak pernah main guli angkat kaki??sure2 la pernah kan..tp dulu kalau main guli mesti ika kene mrh dgn mak..haha mane taknye, geng2 main guli jran3 sblh umah yg sumenye boy..gengster tak ika dlu???haha dlu2 tak de nk main anak2 patung ni, tak de Barbey doll ke ape2 doll ke.klu ad pun patung Doraemon je..huhu bile dh gengster tu jgn tak caye ika pernah bkr meriam buluh, pernah je pegang benda alah kabaid tu tau...hoho


7) Baling Selipar - sangat2 femes yg ni n sgt2 best main die..mmg menguji ketangkasan..haha 


8) Konda-Kondi - permainan agak susah gak nak main, ika pun dah lupe cm ne nak main..dlu tgok je bdk2 lelaki main, duk pk gak knp tak suku main yg ni..huhu


9) Teng-Teng- yg ni amat bagus utk senaman kaki..hehe ktorg main dlu2 mcm ikut musim..mggu ni main ni, mggu dpn main ni, mggu dpn lg balik main yg tu plak..


10) Masak2, kawen2  n yg seangkatan dengannye - mase kecik2 main2 dlu, tp ble dah besar sikit main api betul2..ingat lg ada rebus ubi dalam tin..haha 

ceper, karem, main getah,layang-layang..
kalau nak list bnyak lg la prmainan zmn knk2 kite dlu..seyes rindu sgt nk balik suasana zmn knk2 dlu..skrg ni tak de dah sume tu, sgt susah nak jumpa budak2 main sume tu kan??

Wednesday, March 9, 2011

..Tips : Belajar pun kene Rileks..

Arrrrrrrgggghhhhh!!!!!!!!!!tension!!!!stress!!!!macam nak pecah kepala ni.bila la nak abis study ni??adoyai...~

relax ok!!hidup kene cool..huhu meh la ika nak share sikit tips yg kita boleh sama2 praktis di kala study..


  • stop jap n nyanyi la lagu kegemaran korang..bila rasa otak macam dah jam, kene bagi rilek jap..tp nyanyi tu jangan sampai macam kat pusat karoke lak, kang menambah stress kawan korang dalam bilik tu...haha
  • tak pun sambil membaca tu urut kepala sendiri dengan tapak tangan korang..letak tapak tangan kiri kanan kat kepala sekarang, try urut sikit kepala..lega tak??hehe
  • tutup kedua2 mata guna jari telunjuk n hantu. mata dah penat kan tengak macam2 huruf, macam2 nombor tambah lg macam2 simbol n sgale ap pun la yg ad kt buku tu..
  • kalau badan dah mula rasa sengal2, agkat kedua2 tangan ke atas n buat sikit stretching..
  • makan makanan pedas.lagi pedas lagi bagus!!kompem otak ligat je berfungsi..tp pastikan korang memang cukup kental dengan mknan pedas, silap haribln korang yg jd ligat kuar masuk toilet kang..haha
  • lompat setempat 10 kali..kalau ad member time tu ajak join sama..huhu
  • tepuk tangan untuk beri semangat kat diri korang..sape lagi nak tepuk tangan utk korang kalu bukan korang sendiri..haha
  • take 5 ingat balik kenangan lucu korang dgn kawan2..mesti banyak kan..
  • 1 lagi cara nak ketawa, cuba geletek diri sendiri sampai korang ketawa...haha
  • lakukan senaman muka utk 2 3 minit.angkat2 kening cam the rock, tak pun kembang-kembungkan pipi.comel tak korang...hihi
  • pandang sesuatu yg berwarna hijau atau biru..ni antara sumber ketenangan yg boleh kite serap dalam diri kita..nak senang jenguk luar tingkap jap tengok pokok2 kat sekitar n langit biru ciptaanNYA yg terbentang luas tu =)

sekian saje tips rileksasi dr ika..selamat mencuba n selamat ketawa...hoho~
apa pun sebelum mula study doa jangan sekali lupa n pasang niat betul2..moga segala ilmu yg kita terima mendapat keberkatanNYA..insyaALLAH =)..~