..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Tuesday, August 16, 2011

..Nak gi KURSUS KAWEN la, agak2 mak bagi tak ek..

Kemanisan ibadat akan kita rasa bila ibadat tu kita lakukan tanpa diajak atau disuruh, tapi keinginan tu hadir dari hati dan dizahirkan oleh fizikal kita sendiri.. ~
Salam 17Ramadhan semua..cam ne puasa dah masuk hari ke17 ni??17Ramadhan ni sangat istimewa sebab hari ni hari NUZUL QURAN..Masuk hari ke 17 ni ika bersyukur sebab masih ada peluang untuk terus tunaikan kewajipan, dan so far dah 2 kali dapat join kumpulan tadarus Quran dan alhamdulillah dapat la khatam 2 kali.percubaan individu masih lagi cuba diusahakan dan harap2 dapat terus manfaatkan baki hari Ramadhan yang tinggal ni..agak2 ada bendera putih tak tahun ni..hehe

Dah menghampiri ke fasa terakhir Ramadhan, seharusnya kita kene lipat gandakan pesta ibadah kita kan.Kot2 ada rezeki tahun ni nak jumpa en.LailatulQadar..


We fight our own battle..
Istiqamah!!

Ada terbit keinginan nak letupkan lagi meriam buluh..ada yang nak join tak??=P

Back to the main topic..hikhik

Flashback jap kenangan zaman kanak2, seronok kan main kawen2..haha O_o cite pasal kawen ni, nak gedik jap la.macam dah tak sabo nak kawen je ni..huhu lambat lagi lorr tapi cakap pasal kursus kawen ni, seyes memang ika ada perancangan nak gi..

Sebab utamanya yang bawah ni..


News ni ika akan nampak setiap sem, lama dah ada keinginan nak join tapi lebih kuat nanti dulunya..hehe tapi bila nampak iklan yang kali ni, memang nekad nak gi gak..kalau cakap kat mak nak gi kursus kawen ni apa jadi agak2..huhu tak kisah la apa pun, yang penting peluang kali ni tak mungkin akan dipersia2kan begitu saje.. =)

MENGAPAKAH??



Sebab musabab no1
Yuran 45 hinggit je..
Murah kan??Berbaloi2 bagi ika yang masih tak bergaji ni..hehe kalau kat luar, yuran kursus kawen cecah 80hinggit, lagi 35hinggit tu boleh buat belanja makan seminggu..belum keje ma, bajet setiap sen kene jage ma..hihi

Sebab musabab no2
Sijil sah seumur hidup..Jadinya tersangatlah berbaloi2 kalau ika amik sekarang walau belum nak kawen lagi.nak simpan untuk 10 tahun lagi pun boleh kan..huhu

Sebab musabab no3
Limited pada staff & student IIUM only..*yang ni paling penting!!
Kenapa penting??Kenapa yang ni??Sebab yang ni peluang last ika..hikhik pada yang dah tau habis cuti ni ika kene struggle untuk sem last ika.Jadinya sah2 la ni peluang terakhir yang perlu dimanfaatkan sebaiknya.nak tunggu yang next time punye lagi waktu tu status ika dah expired lorr..huhu

Tapi kalau tak gi kursus kawen pun ika dah lulus nak kawen..tak caye??dulu kat sekolah agama ada belajar subjek MUNAKAHAT.Ustazah cakap kalau lulus subjek ni memang lulus dah nak kawen.ika dah lulus sampai darjah khas, kire memang kompem la lulus kawen kan..haha

Ika baca ni kat status FB sorang member~

Jawapan terbaik bila ada yang tanya pasal perkahwinan..
Kenapa Lambat??
Kerana Allah tahu masa yang terbaik untukku..
Sudah berpunya??
Ya!Kerana setiap orang dah ditetapkan jodoh masing2..
Siapa??
Nanti Allah akan perkenalkan kepadaku..
Bila??
Bila tiba masa untuk kami bertemu..

Jadinya, jangan sibuk sangat tanya kat orang bila nak kawen??kenapa tak kawen lagi??Sebab semua rahsia dia terletak dalam tangan Allah.sampai masa Allah akan membongkarkannya =)

Feberet quote ika hari ni..
Your heart is too precious for me to let it broken. So don't give it to me until the time is right.Give it to ALLAH.HE wants your heart more than me..~


Thanks for reading ye..
Sayang kamu..heeee

1 comment:

aimi adilah said...

terjawab sudah pertanyaan di hati ni... mekaseh ika ats entry ni... walaupon ianye hanye kebetulan ....

g je kursus 2... x slh pon.. nty bler dh ade calon dh senang xpyh nk kne g kursus lg :)