..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Wednesday, September 29, 2010

22 ke 23??

ALLAH selamatkan kamu..
ALLAH selamatkan kamu..
ALLAH selamatkan kamu ika..
ALLAH selamatkan kamu...

tiba2 nyanyi lagu besday utk dr sndr...
nyanyi sndr je la sbb org xtau...huhu

kalau tengok kat list big days aku tu, besday aku lama dah lepas..
tp yg ni aku nyanyi utk besday aku yg lg 1 sbb aku ad 2 besday..
jgn main2...hoho

jgn pelik plak..
bila masa la aku ni lahir 2x..
aku lahir sekali je la, tp pd 2 tarikh yg berbeza...hihi
yg selalu kita sambut tu ikut calendar masihi, sama la dgn yg trcatat dlm sijil lahir n ic kita...
tp kita xpernah sambut ikut calendar kita sendiri kan..
aku pun tak pernah ingat pasal besday aku yg lg 1 ni sampai la aku jumpa application kt fb...hoho

bila di kira2 tercatat la aku lahir tanggal 16 syawal 1408,pd hr khamis..
mula2 mcm tak berapa nk percaya..
tp aku dengn segera mendapatkan pengesahan dr saksi utama iaitu emakku yg tercinta..
memang sah lg solid aku lahir hari khamis dlm bulan syawal..
sib baik mak sempat gak rasa rendang kan...
aku tau sabar tak nak kuar awal2...hihi

hari ni dah masuk 20 syawal..
kiranya 4 hr yg lepas la aku cukup umur..
tp bila dikira2 ikut tahun..
kalau ikut masihi 2010 - 1988 jadinya 22..
tp kalau ikut hijrah 1431 - 1408 jadinya 23..
mane 1 nk ikut ni??
kalau aku dh tntu la pilihan utama yg lebih kecik jumlahnya...huhu

pas ni nak celebrate 2 2 la..
jun tahun depan potong kek aku cukup 23 tahun..
pas tu syawalnya buat doa selamat cukup umur 24 tahun... 
ok x??hoho..

2 comments:

diriku said...

2x sambut birthday, he2..ok jgk 2..

..ika itu aku.. said...

@diriku
patut buat dr dlu lg ni...
org xnk buat biar ika buat..huhu