..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Wednesday, December 29, 2010

..Kisah Hujung Minggu..

I'm back!!!!! (cam hilang gi mane je la kan...huhu) berapa hari tak on9, rindu lorrr....hihi weekend hari tu ika balik kg sebab ada kenduri..balik kl dah tersangkut dengan keje yg dah mule fullkan list..adei..ni bru berkesempatan nak corat coret..huhu tak de apa yg best nak story tp tetap nk story gak..terima kasih pd yg sudi membaca..sangat2 dihargai...hikhik

Jumaat 
( ..hari kesabaran diuji.. )

dah plan baik punye dgn cousin ika nak gerak balik kg naik bus sama..plan asal nak balik malam sebab cousin keje hari jumaat tu tp plan tukar sebab dia dapat cuti..mulenya nk bli tket on d spot je kt bkt jalil tp ble pk sbt tu public holiday cm xbrani lak..ika pun cari la tiket..advance dah uia ni sekarang..nak beli tiket pun ad delivery cam domino pizza..huhu

nak dijadikan cte ni tiket yg ika dah beli hari khamis sebelum balik kampung..

panjang ctenye tp nak cte gak..agaga oleh sebb en. cousin dah cuti dapat la gerak awal sikit tp ika still ada kelas pagi jumaat tu..habis kelas kul 10 memang ika dah siap sedia dgn beg balik kampung nak gerak terus..tiket kul 1pm kire cukup awal la tu kan..ika pun jalan la terkedek2 gi bus stop..

tunggu punye tunggu sampai la bus rapid t321, kul berapa tak ingat la..roger2 en.cousin dia pun gerak dah..lega dah dengar..janji jumpa kt kl sentral kul 11..smpi kat terminal putra, gi beli tiket tren, naik tren cam selalu..roger cousin lagi die pun dah naik tren dr klang tp tren tak gerak2 lagi..sampai kat kl sentral kul 11.15..sementara tunggu si cousin sampai ika pusing2 la kat kl sntral tu..lame gak la tak jejak kaki tp tak de apa yg berubah pun..sambil2 tu gi la tapau kfc gak kononnya nak makan dalam bus kang..kul 12 si cousin tak sampai lagi..risau dah time tu..

bajet2 dr kl sentral tu kul berapa boleh sampi bukit jalil..option yg ada yg ika ingat ada 2 je..naik lrt gi masjid jamek ke naik komuter gi tasik selatan..ble pk2 berdasarkan pengalaman yg ad ika tak berani nak amik komuter, mesti lagi lambat..terus gi beli itket lrt..tp dalam hati rase tak berapa yakin, takut, risau..ika tak berapa biase kat masjid jamek tu, selalu kompius..nak harap cousin mustahil sebab dia memang tak biasa pun, baru berapa bulan jadi orang klang.anak jati johor tu..huhu cousin sampai2 dah kul 12.20..tak sempat bagi salam terus gegas ajak gi naik lrt..tp ap yg ika risau ap yg ika takutkan betul2 jadi kenyataan..ktorg sesat kat masjid jamek tu..jap gi sini jap gi sane balik..sudahnya naik lrt star dah kul 12.45..mase tu memang tawakkal je la..ika nak nangis dah.. ='( bukan sebab kene marah, cousin ika cool je..tp bile pk kenapa la ika kalut sangat, sedar silap sendiri..kalu tak kalut mesti tak habiskan banyak mase kat masjid jamek..kesudahannya ktorg sampai kat bukit jalil tu btl2 kul 1..

terus kelam kabut gi cari bus tp kata hati cam tau2 je bus yg sepatutnye ktorg naik dah pun jalan..tp yg paling ika kesalkan sikap sorang staff kat kaunter t********** tu boleh gelakkan ktorg..ble ktorg tanya dgn gelak2 tu siap perli "bus ni dh smpi tol sg besi dik.."padahal bus tu baru je nak kuar dr pintu gate...dgn jalan sesak time tu mmg tak dapat nk buat ap la...nk g kjar bus pun tak dapat dah..dgn rasa bersalah n hampir2 nak nangis, tanya kat cousin dia ajak cr tket lain..

ni tket bus yg ktorg naik akhirnya..

sementara tunggu kul 2.30 tu gi la cari port nak makan..penat bekejar tengah panas terik tu, perut pun bunyi2 dah..ble tengok dalam beg plastik kfc tu, cari punye cari baru la sedar kurang 1 benda..ika ad pesan cheezy wedges tp wedges pun tak nampak bayang..nasib bdn la..mampu tergelak je dengan cousin time tu..huhu tak pe la, tak rase nak marah pun..menderma je hari jumaat tu..menderma kt trans menderma gak kt kfc...adoyai la..ap yg ad makan je la..tup tap tup tap kul 2.30 bus gerak n selamat sampai kg kul 5.30 la lebih kurang..

sampai2 cam biasa la cari mak dulu..dah salam peluk cium mak n sedare mare yg ada, petang tu tak berapa rajin nak nyibuk kat dapur, ika join p.cik2 ika menyapu daun2 kering depan rumah..time tu la nak ingat zaman kanak2 dulu..winduu OOooo..huhu pas maghrib baru ika gi nyibuk kat dapur..malam tu lagi ramai sedare mare yg sampai..jadi riuh rumah..dah penat jadi orang dapur tengah malam tu nyibuk kat depan tengok cousin2 n p.cik pasang pelamin..pelamin express yg simple sendirian berhad punye..huhu duk lepak kat sofa tak sedar kul berapa terlelap...agaga

Sabtu 
(..tahlil n khatam quran n potong jambul..)

bangun keesokkannye tengok2 siap dah pelamin..hehe pagi tu rewang2 time la..majlis start pas zuhur..
sebahagian memori yg sempat ika snap pakai hp yg tak berapa nak power..huhu

adik ika n adik2 sepupu khatam quran..
zaman ika dah berlalu..
tunggu majlis sendiri nanti..hoho

edited version...~

potong jambul adik haidar..

gadis2 sunti..

k.ika nak join gak...eh silap..k.nora la...ahaha

lewat petang majlis selesai, tetamu pun dah balik..kemas2 time la..oleh sebab agak lame tak berjalan kat bp tu ika ajak cousin gi merayap malam tu..ahaha tp tak merayap mane pun..plan2 cam nak tengok wayang ke main bowling ke..kul 9 lebih baru ktorg kuar, sampai bp mall dah kul 10..kedai nak tutup dah pun..naik kat tempat bowling selamat tak tutup lagi..deal dengan diorang main 2game.. ble kami yg amatur ni men bowling, memang pecah perut je la malam tu..haha ada yg campak bola ke belakang la..yg menyimpang ke longkang tipu la kalau tak de..haha ika bukan biase main bowling, kadang2 je layan gak..tp malam tu tangan tak de ong la..haha skali je dpt strike (ok la dr tak de langsung kan...hoho) dah habis 2 game main, ingat habis dah..tengok2 name naik lagi..ap lagi ktorg pun lenjan la..agaga tp dah last2 tu sume bantai masuk longkang je..haha


mereka2 yg sporting layan karenahku...
maceh banyak3 la kat korang buat aku sakit perut ketawa...ahaha

habis bowling dekat kul 12..jom balik lorr..tau la bujang lagi...hehe nak g pusing kat dataran tp hari ujan, masing2 pun cam dah ngantuk..sampai2 rumah ad plak mesyuarat ajk rumah..ahaha masing2 tak tdo lagi, duk borak2..bukan selalu dapat kumpul cam tu, ble skali skala jumpa mesti banyak benda nak cte..duk gelak2 dengan m.cik2 n p.cik2 ku..memang tak rugi la balik kampung..

Ahad 
(..bola bola bola..)

tiket balik kl kul 1.15pm (tket transnationl gak, tak mau black list la..agaga) pagi tu tolong setlekan ap yg tak settle lagi..berus bontot periuk sume la..siap comel2 dah ad mase lagi gi join cousin2 rosakkn lagu..dalam sej ika tak pernah buat depan public lagi k..selalu gi layan dgn iezzan je...huhu 3 4 lagu gak jadi rosak hari tu...hihi sempat makan mak masak sebelum gerak n sempat gak naik bus kul 1.30 tu..hehe sepatutnye boleh sampai kul 4.30, tp sume maklum ap ad kat bukit jalil ahad tu..tersangkut di antara mereka2 yg bersemangat nak gi bukit jalil gak, sampi kat bukit jalil kul 6..dah lewat petang tu kire waktu kemuncak la dataran bukit jalil tu penuh..bangga gak la berada dalam kalangan mereka 2 tu walaupun ika bukan datang nak tengok bola..huhu ika tak berapa suke kat tempat orang sesak2 ni..jadi serabut kepale..bukan tak layan langsung bola, kadang2 layan gak tp lg best tengok kat rumah dari berada kt stadium tu..keselamatan dah pasti terjamin..

tak mau lengah2 terus gi naik tren..balik hari tu ika cube ikut jalan lain yg ika tak pernah try lagi..naik star sampai hang tuah, pas tu naik monorail gi kl sentral..kalau hari tu ika ajak cousin naik monorail mesti tak de yg sesat..huhu sampi kl sntral masing2 gi balik sendiri dah pas tu..selamat sampai kat gombak kul 8 lebih..pung pang pung pang..malam tu awal gle tido..ahaha 

ttup story dah..
ni ika nak repost blk entri
biar tak lupe lg..huhu

Option 1
(LRT STAR) Bukit Jalil ---> Masjid Jamek [RM1.90]
(LRT PUTRA) Masjed Jamek ---> Terminal Putra [RM2.40]
(BUS RAPID T321) Terminal Putra ---> UIA Gombak [RM1.00]

Option 2
(LRT STAR) Bukit Jalil ---> Bandaraya (SOGO) [RM1.90]
(METROBUS 91) SOGO ---> UIA Gombak [RM2.50]

Option 3
(LRT STAR) Bukit Jalil ---> Tasik Selatan [RM]
(KOMUTER) Tasik Selatan ---> KL Sentral [RM]
(LRT PUTRA) KL Sentral ---> Terminal Putra [RM2.40]
(BUS RAPID T321) Terminal Putra ---> UIA Gombak [RM1.00]

Option 4
(LRT STAR) Bukit Jalil ---> Hang Tuah [RM1.90]
(MONORAIL) Hang Tuah ---> KL Sentral [RM1.60]
(LRT PUTRA) KL Sentral ---> Terminal Putra [RM2.40]
(BUS RAPID T321) Terminal Putra ---> UIA Gombak [RM1.00]


2 comments:

mie said...

tu dia..
banyak gak option tu..
heheee

..ika itu aku.. said...

@mie
dh ad plan a kene ad plan b..
ni ika bg smpi plan d skali..hihi