..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Monday, January 3, 2011

..New BOoK..

hari ni 03 januari, belum lambat lagi kan nak wish SELAMAT TAHUN BARU 2011 kat sume =) 31 Dis dpt public holiday sebab bola menang, 1 Jan dah memang public pun kan..public holiday dangan wifi2 sekali holiday...tu jadi la lambat wish ni...hihi

azam tahun baru??ika dah buat azam baru AWAL MUHARRAM hari tu, tak perlu dah azam baru 2011 ni..cuma yg bezanya awal muharram hari tu azam baru, tahun baru 2011 ni buku baru..ad beza tak ek?? ada la beza tu, kan lain azam dengan buku..huhu

azam yg nampak kecik tp bukan senang nak dicapai..
.[Perbaiki Kelemahan Diri].
bile kesedaran ada tp tiada ikhtiar utk itu, azam yg ada hanya akan tinggl angan2.. dan 2011 ni ika cuba bangkit dengan lebih yakin untuk buka lembaran baru buku kehidupan ika..

bila keliru menyelubungi diri, langkah pun jadi tak teratur..tp dtg 2011 ni ika try tanam keyakinan dlm diri utk tetapkan hati n pasti dengan ap keputusan yg ika buat..hati, pusat segala emosi yg selalu menguasai diri..adakala datang perasaan yg bercampur baur, keliru, kesian, takut, sedih, kecewa..semua ni buat keyakinan yg ad goyah..

tapi bila ika bawa diri kembali pada realiti kehidupan yg ada depan mata ika sekarang, ika sedar keputusan perlu diambil..setiap keputusan yg pasti akan membawa perubahan..terima kasih pada mereka yg tetap ada di sisi ika, yg menjadi tulang belakang ika, yg sentiasa bersabar melayan karenah ika...tak cukup hanya dengan ucapan terima kasih ni, tp hanya ni yg mampu ika bagi..

puas bermonolog sendirian,  bukan semua perkara kita mampu luahkan..bukan memilih tp menerima ap yg hadir dalam hidup ika kini adalah yg terbaik untuk ika, insyaALLAH..segalanya ketentuan datang dariNYA dan ika yakin DIA tahu apa yg terbaik utk ika..

lari tajuk jap...huhu bila kuar ayat2 skema ika, jadi la cam nak buat karangan bahasa melayu...hari ni hari first sekolah kan..nak gak ad cite tp bukan cite ika, ika tak ingat pun kenangan hari first kat sekolah..tp rasenya mustahil ika nangis kot [yakin sungguh...ahaha] bangun pagi tadi dapat 1 mms dr kak long..bile buka mms tu kuar la gambar2 ni....


Siti Nur Insyirah Tasha bt Malik 

Siti Nur Sofeyya Hanie bt Malik

tak terkata ap, hanya mampu senyum je tengok anak2 buah ika yg comel lote 2 orang tu...kakak dah masuk tahun ke3 sekolah, tak risau sangat pasal dia.tahun ni naik pentas lg k kakak..tp lebih risau yg si adik tu bru nak start sekolah tahun ni sebab sebelum ni payah sangat nak hantar gi sekolah...gembeng lain pesen...haha

Mokde rindu sangat kat korang!!!!!! 
ni je nak cakap...huhu

1 comment:

Lulu caldina said...

selamat tahun baru..
semoga semua impain menjadi kenyataan..