..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Friday, January 13, 2012

Baucar Buku 1 Malaysia RM200 Dah Expired??

Penyerahan Baucar Buku 1 Malaysia telah berkuatkuasa bermula Januari 2012. Antara objektif penyerahan baucar buku ini adalah untuk meringankan beban perbelanjaan pembelian buku pengajian di samping dapat memupuk minat membaca di kalangan rakyat Malaysia.

Dan di antara syarat kelayakan bagi membolehkan sesorang pelajar itu mendapat baucar ini adalah mereka yang sedang melanjutkan pengajian dan berstatus "aktif" di pusat matrikulasi, tingkatan 6 dan institusi pengajian tinggi pada januari 2012.



Mana datang isu EXPIRED sekarang ni?



Perhatikan gambar di bawah ini.


Yang expired tu kad matrik ika la, tapi ika still dapat gak tebus baucar buku ni..huhu Jangan marah na =P Rezeki nak abis belajar ni. Ingatkan tak layak nak dapat, bersyukur abis sem ni masih dalam bulan Januari...hihi 

Memandangkan status terkini "no more subject registered", duk fikir buku apa nak beli ni. Buku resipi masakan ke? Buku panduan rumahtangga ke??haha 


Checklist banyak lagi yang pending ni..haish O_o

4 comments:

akuamir said...

tipu je sume nieh,,haha.. :p

Iffah Afeefah said...

eh untungla dpt jgak kn

Puan Besar Shag Yahaya said...

Beli je novel ! HAHA :DD

husna ramdzan said...

tapi kene pkai b4 31 mac kn? rasenyalah.hehe

btw, thanks singgah blog kte.:)