..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Monday, July 19, 2010

..bunga KANTAN vs bunga LAWANG..


aku buat lawak tak tepu hari ni..lawak ke??agaknya la..hoho alkisah bermula..balik dari kelas, sampai depan pintu bilik 15 minit masuk kul 6..duk cari kunci dalam beg nak buka pintu, dengan tiba2 pintu pun terbuka..jeng3..roomate aku yg baik hati tercongok depan pintu sambut kepulangan aku...ahaha

masuk bilik cari katil jap..penat 0oo kelas sampai petang...huhu apa bekal dinner hari ni??cukup la beli bihun sup buat buka puasa..on diet maa..haha

tengah berangan2 mat jenin tiba2 roomate aku tanya.. 


"org johor buat kuah laksa pakai apa??apa beza dengan laksa utara??"


duk!!!apakah soalan itu???aku asah pale otak jap cari jawapan tp tak jumpa..haha.. bukan sebab aku tak reti masak k (tak reti masak laksa ye..haha), sebab kat rumah memang tak ingat mak pernah masak laksa..(back up diri sendiri baik punye..haha) dah memang isi rumah tak de yg minat laksa la.kalau nak makan pun bila nampak ada jual kat pasar malam je aku beli..kalau mee bandung muar ke, bihun singapore ke, lempeng kembung ke aku ada la resipinya..huhu

hari ni tak tau la kenapa soalan pasal laksa jadi femes sangat..tengahari tadi ada sorang member aku boleh tanya..


" kenapa laksa johor masak pakai spaghetti?? "


aku pun tertanya2..ye ke??sorry la en.laksa ye..hehe yg betulnya aku memang tak tau apa beza laksa johor dengan laksa utara..(pengakuan jujur ni..hoho) hasil drpd research yg aku buat atas bantuan pak cik google, baru la aku nampak tang mana beza laksa utara dgn laksa johor..bila compare gambar tak banyak beza, yg bezanya tang ingredient dia..tengok sendiri la ye..





cam hilang plak dah cite lawak aku...
berbalik kepada cite sebenar..
tp memang ada kaitan pun laksa dgn cite aku ni...huhu

time otak tengah serabut fikir kes laksa ni, tiba2 hp aku bunyi..bip!!1 message received..(hp aku 24hr pakai silent zone k..huhu) bila buka baca, last ayat dalam msg tu tanya cam ni 


" ...........bunga lawang rupa dia cam ne??


bunga lawang??pikir jap..dan dengan yakinnya aku reply message member aku (siapa dia biarlah rahsia..hehe) tulis cam ni.. 


"......bunga lawang org buat msk laksa yg warna pink tu.


message sent..BUNGA LAWANG??oiii..ibaratkan cam orang baru sedar dr mimpi ngeri...haha time tu gak message masuk lagi.. 


"yg tu bkn bnga kantan ke??"


adoii..kene lg sebiji..duk!!ambik ko ka...haha penangan laksa memang hebat la..nasib baik member aku yg tanya.kalau bakal mak mertua??tak ke fail terus nanti..huhu

BUNGA LAWANG dgn BUNGA KANTAN jauh beza k..


yang ni BUNGA LAWANG


yang ni BUNGA KANTAN...

5 comments:

LiFe KaMi said...

kami suka sgt mkn laksa kedah..bole kata tiap2 minggu buat laksa.. nak rasa dtg le umah..hehe

..ika itu aku.. said...

tak pernah smpai lg utara, mmg tak prnah rasa lg la laksa utara..jumpa slalu pun bndar pnye laksa, kdg2 tak kene selera tkak..demand plak..huhu

Oong-ong said...

NMPAK SEDAP WLWPON X PERNAH MKN LAKSA

khalidahmacambaguss~O_o said...

alaaa.....tibe2 lak teringin nak makan laksa lepas tgk gambar tu...sapa suh letak gambar laksa...alaaaaaa......menci....!! ;p

qalahbar said...

tak suka mkn laksa..