..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Monday, February 20, 2012

..Cerita Pasal Makanan Orang JOHOR..

Mee Bandung Muar
The pemes amous makanan johor, tp Mee Bandung kt KL tak best. Homemade gak yang power!! 

Laksa Johor
Lain sebab pakai Spaghetti, kuah pekat lagi menyengat ..
Laksa Johor memang best!!

Nasi Briyani Gam
Tak makan sangat Nasi Briyani tp kalau nak dapat yang power gi Batu Pahat..Seyes tak tipu..

Nasi Ambang
Antara menu utama bila ada majlis kenduri kesyukuran or doa selamat..Biasanya kat kampung..Makan dalam dulang, muhibbah tau =)

Sup Gearbox
See the straw??haha ika tak makan sangat yang gearbox ni tp isi rumah yang lain memang feberet la yang satu ni..kalau ada sembelih lembu kat kampung, ada korban ke lagi2 nak raya haji ni kan jarang mak amik daging, kalau boleh minta yang part tulang2..tak de tulang tak de la gearbox!!huhu

Lontong
Makanan feberet time bekfes tp lontong kat KL tak best..Ampun la duk ngutuk KL je tp seyes la susah nak jumpa makanan Johor yang sedap kat KL ni, feel tak sampai..huhu

Lontong Kering
Ada lontong basah, ada gak lontong kering..

Roti Jala @ Kirai
Makan dengan kari ayam memang syok!!

Soto Ayam + Begedil
sebut bebetul BEGEDIL tu..huhu waa, tetibe nak makan soto ni tapi nak soto kat Johor!!!

Pecal Jawa
Sayur ulam + tempe n tauhu goreng makan dengan sambal kacang.dapat sambal kacang tak best memang tak best la rasanye..feberet ika ni sebab sambal kacang mak always yang THE BEST!!hihi

Kacang Pool
Femes kat JB, ika tak pernah try lagi sebab ika bukan orang JB..heeee

Sambal kicap + Tempe Goreng / Pisang Goreng 
Ada sambal kicap kompem sos tolak tepi.kat KL ni orang makan pisang goreng dengan sos, hilang nikmatnye..try la makan pisang goreng dangan sambal kicap..Mabeles Oooo..huhu

Cerita pasal makan memang suka. pas tu padan muka sendiri duk mengidam nak itu nak ini.huhu...nak jumpa makanan johor kene la balik johor..waaaaaa

3 comments:

Akito Boron said...

sedapnye~

eqa said...

sume nye sdp..
sume eqa da try sb eqa owg jhor :)

legacyeqmal said...

ya Allah lapaqnya..tapi skrg pkul 3.08 AM..huhu..mana nak cari