..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Saturday, February 11, 2012

Born in June : The Fineness

JUNE : FINENESS

Fun to be with. Love to try the new things. Very popular. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quite unless excited or tensed. Takes-rep pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people's feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly. Not revengeful. Forgiving but never forgets. Dislike nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover.

Ika jumpa ni kat wall FB. bahan bacaan ringan untuk hari cuti ni. benda ni pun mungkin dah biasa tapi baru hari ni terpikat.boleh cenggitu??haha kita lebih kenal diri kita sendiri kan?apa yang tertulis tu lebih kepada karakter dan personaliti yang ada pada diri kita. bukan ramalan zodiak yang selalu ada tu. Ustaz ika pernah bagitau haram percaya pada ramalan zodiak tu tau. tapi dari apa yang ada tu mungkin tak semua ngam dengan diri kita. korang lahir bulan apa? ika tengok yang bulan Jun je.hihi klik sini and explore sendiri k..

ada apa dengan bulan JUN?
2 Jun 1988
23 Jun 1983

kami berkongsi bulan kelahiran yang sama. macam dah jodoh je kan..huhu tak boleh fikir cenggitu. Jodoh tu rahsia Tuhan. betul tak?? tapi petunjuk DIA ada kat sekeliling kita. Bila DIA permudahkan segalanya, tu pun satu tanda dia jodoh kita. 

satu kelebihan bila kami kongsi banyak karakter yang sama. senang nak dapat chemistry di situ..hihi dia cool ika pun cool, dia penyayang sebab tu dia sayang ika..haha bengong lagi gedik statement itu. perkenalan kami agak singkat sebelum amik keputusan nak ikat ni. tapi dalam masa yang singkat ni la chemistry kami ummpph!!huhu tapi terlalu banyak persamaan pun tak best gak kan. karakter kami banyak sama tapi minat kami banyak beza. banyak benda baru ika belajar, benda yang ika tak pernah terfikir nak buat ika buat. tak de la boring je kan..wink2 

berbalik pada tarikh lahir kami. kalau sebelum ni soklan pemes selalu kene tanye dah berpunye ke belum? bila dah diikat ni, soklan pemes dah bertukar lagi direct, bila nak langsungnye ni? tarikh yang pasti masih dalam perbincangan lagi. bila ika check bulan jun 2012, macam nampak tarikh best je.. =P

2 Jun 2012 - Sabtu
23 Jun 2012 - Sabtu

cantik tak? macam best je kalau dapat hadiah "incik suami" cukup umur tahun ni.hoho angan2 mat jenin betul. ika senyap2 je tak cakap kat sesape, tapi tak disangka incik tunang sendiri yang bersuara pasal bulan Jun. Kami memang sehati sejiwa kan..huhu apa pun nak merancang kena dapatkan persetujuan semua gak. yang nak kawen memang la kami berdua tapi biarlah perancangan yang ada tak menyusahkan sape2. Doakan perancangan kami lancar ye. ^_^

dalam banyak2 karakter yang ada kat atas tu, yang besau2 tu la yang ika rasa paling ngam dengan ika. Being a secretive person, indeed it's true. member2 sekeliling pun sokong yang 1 ni. kadang tu bukan nak terlalu berahsia, cuma ika lebih berhati2. ramai yang terkejut dengan berita ika tunang ni, senyap2 tau2 dah kene booking.huhu 

dan kalau boleh ika nak sorok gak pasal pertunangan ika ni tapi atas permintaan buat ika jadi lebih terbuka. ada gak yang menegur, 'apa2 pun nak state pasal tunang, biar la bersederhana'. ika setuju dan tak de salahnye nasihat tu. baru tunang kan. bila dah biasa berahsia, nak mem'publish' tu buat ika fikir panjang gak. ok ke tak nak buat cam tu. cume mungkin ini cara nak menjawab segala persoalan yang ada selama ni. bila dah terang2 status ika "engaged" tu semua boleh faham dah =) then, bila ramai yang dah tau ni, ramai yang tolong doakan kita kan..

tapi ika terharu sangat dengan feetback yang diterima. tak pernah2 dapat komen kat photo cecah sampai 100..huhu

4 comments:

Iffah Afeefah said...

alahai snoknye da tunang

Aini Azman said...

wahh.. itu rahsianya di sebalik tarikh lahir,.hehehe

Puan Besar Shag Yahaya said...

Moga cepatlah langsung nya nikah :D Tak sabar nak tengok orang bernikah ni. HIHI.

#Pulau Dudoq tu best gila ! :Pp

..cik gugu.. said...

nak tunang jugak lah ..