..Di Sini..

Daisypath Anniversary tickers

..meh jadi kawan ika..

Friday, February 3, 2012

The FSP Review : Dan Lebah itu adalah AKU

Hari ni nak share sikit pengalaman ika join FSP sebelum ika tinggalkan "Taman Ilmu dan Budi" secara rasminya bulan lepas. program 4 hari yang cukup bermakna. Mungkin kita boleh kata kita lebih kenal atau mungkin cukup kenal diri kita sendiri, tapi kita takkan tahu kebolehan dan kemampuan sebenar kita melainkan kita berani mencabar diri kita sendiri.


Berbalik pada kisah si lebah. untuk slot pertama dalam kumpulan yang biasanya kita panggil 'ice breaking', setiap peserta diarah untuk pilih satu mainan yang menggambarkan diri sendiri. bila tengok pada deretan segala macam "toys" yang ada, tak tau la kenapa ika terus terpegun tengok si lebah..hoho bila tengok mainan lain, ada smiley ball, hello kitty, ular, lelabah n macam2 lagi la.tapi still memandang pada si lebah je. bila kaitkan pada diri sendiri, macam ada chemistry gitu..huhu


Si Lebah

Berbekalkan sekeping kertas lukisan, kami kena melukis berdasarkan mainan yang kami pilih. ika paling lemah bab melukis, tangan memang tak de seni..haha time tu ice dah mula cair. yang duk kat meja tu umur masing2 dah tak berapa muda, duk gelak je la bila main lukis. recall balik bila kali terakhir dapat kertas lukis. 10 tahun sudah kot..hoho Nak tengok lukisan ika tak??

Hasil tangan tak berseni, nampak plain je..haha


Apa kaitan si lebah dengan ika? fisrt, sarang lebah dengan lebah yang ada kat sekeliling tu, bagi ika yang jenis happy go lucky ni agak mustahil nak hidup sendirian. hidup dalam komuniti sangat penting, jangan terlalu pentingkan diri sendiri. keduanya, lebah sangat rajin, tapi ika tak cakap diri sendiri rajin..huhu cuma suka dengan semangat sang lebah =P ketiga, tengok pada bunga 2 kuntum tu. si lebah sangat sinonim dengan bunga dan pada ika, ika sangat suka pada aktiviti luar yang dekat dengan alam sekitar, ika lebih suka masuk hutan kalau nak dapatkan ketenangan. cukup dah, tak yah celoteh panjang2..hihi kalau korang apa yang menggambarkan diri korang??cecite sikit ^_^


*Berusaha dengan gigih nak siapkan entri ni..aigOoo..

Mood nak mengarang dan menulis terbang ke laut seminggu ni. dah start intro, padam balik. bila start balik pas tu tergantung cam tu je. Adoyai la.. hari ni dah 3hb, 5hb dah tak jauh rupanya..huhu 

5 comments:

Puan Besar Shag Yahaya said...

Okay lah tu drawing tu. Kalau Shag, entah apa jadi >.<

Puan Besar Shag Yahaya said...

Sayam, kad kahwin boleh lah. Wedding planner tak perlu kot. Kat area mana kedainya ? Boleh kasi contact no tak. Email Shag eh : shagcomot@yahoo.com

Thank you sayam ;)

ieda said...

cantik ape ..
kalau tangan berseni lainlah kerjaya kita kan ;)

Eyeme said...

huhu..hye sis! budak uia eh..sama la kita! btw, catik pe lebah tu,..cute je..simple is the best :D

Nelly The Strange said...

haha . comelnya !!